image
image
image
image
image
image

MPS BANIPARK

JAIPUR, RAJASTHAN

Situated on a wide prominent road with deep setback parameters, the existing building site is limited in its footprint, however conserving a lot of its site for open gardens and play areas as a result.

The compact building optimizes its floor space with the use of a central corridor opening out on both ends to vertical cores. The signature feature of this design is the addition of a wide double staircase which serves as vertical circulation but more as an interactive breakout space for the children. The cladding in an exposed brick and metal screen lends privacy, thermal comfort and safety to this staircase which is the heart of the design.

DESIGN TEAM

Amit Singhal, Mahendra Suther

Project details

  • STATUS :COMPLETED
  • TYPE :SCHOOL
  • CLIENT :ECMS
  • SITE AREA :0.31 ACRES
  • BUILT UP AREA :5358 SQM
icon Back to projects